Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya presenta dues campanyes de comunicació per a donar a conèixer el nou servei d'atenció a la conducta suïcida del telèfon 061.

09-09-2022
El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya presenta dues campanyes de comunicació per a donar a conèixer el nou servei d'atenció a la conducta suïcida del telèfon 061.

En el marc dels actes previs al 10 de setembre, el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, el Departament de Salut va presentar una instal·lació interactiva en forma de cub que s'emmarca dins de la campanya ‘Una veu contra el suïcidi’, amb l'objectiu de donar a conèixer el nou servei d'atenció a la conducta del telèfon 061 i alhora prevenir el suïcidi i reduir l'estigma social.

El dia 9 de setembre es va col·locar la instal·lació en el passeig Marítim de Badalona, on els ciutadans van poder interactuar durant tot el dia. Posteriorment, s'instal·larà en diferents punts de la geografia catalana. Aquesta instal·lació convida a descobrir històries relacionades amb la ideació suïcida a través dels testimonis de supervivents, familiars, entitats de suport i professionals sanitaris experts en salut mental i, en concret, en l'atenció a la conducta suïcida. Unes frases dibuixades en el sòl guien els vianants cap a una estructura amb forma de cub que consta de 62 telèfons que representen els 62 intents de suïcidi que es produeixen a Catalunya cada setmana. En vint d'aquests telèfons es podrà escoltar una experiència sobre el suïcidi narrada per supervivents, familiars, entitats de suport i professionals experts/as en salut mental. Aquests testimonis promouen la reflexió des de diferents perspectives, posant en relleu que sobre el suïcidi no es parla, per considerar-se un tema tabú, tot i que és la primera causa de mort no natural a Catalunya.

A partir del dia 26 de setembre s'iniciarà una campanya utilitzant diferents suports gràfics i audiovisuals, amb el lema del nou Pla de Prevenció del Suïcidi 2021-2025 (PLAPRESC): #TriolaVida, així com també l'eslògan que dona a conèixer el telèfon d'atenció a la conducta suïcida 061: “Una veu contra el suïcidi”: “si tens pensaments suïcides o coneixes a algú en situació de risc, telefona al 061”.

Els missatges de totes dues campanyes s'han treballat amb associacions de familiars i experts en salut mental que formen part del Pla de Prevenció del suïcidi de Catalunya 2021-2025 (PLAPRESC) i parteixen de la premissa que cal parlar obertament del suïcidi per a poder evitar-lo.